KONTAKT

Projekt

Den gamle smedje

En villa fundet på landet med en lang historie bag sig. Først som tømrervirksomhed og dernæst som smedje, der gik i arv fra generation til generation.
Det er en villa med den helt rigtige beliggenhed og uanede mængder af muligheder – men samtidig med en kæmpe ombygning i sigte. Villaen bar præg af, at der i 60 år kun havde været fokus på erhvervslokalerne. Den private del stod uberørt og var nærmest ved at falde sammen.

Da familien overtog ejendommen, var der stadig ild i den gamle esse i smedjen. Frilandsmuset var forbi til afhentning af det originale værktøj, så historien kunne bevares til evig tid.

Men hvordan ombygger man en villa fra en svunden tid om til en villa, der opfylder nutidens krav og dækker en families behov?
Engang havde man værelser lag på lag, små lukkede rum – og i dette tilfælde gamle faldefærdige vægge, tapeter og knirkende smukke fyldningsdøre.

Fokus i familiens ønsker og drømme var at omdanne ejendommen til en moderne bolig med alle de funktioner, der i dag er væsentligt for at et familieliv fungerer. At omdanne nogle af erhvers-kvadratmeterne til bolig samt at kunne bruge resterede erhvervsdel, til værksted. Med respekt for ejendommens historie og spændende detaljer.

Privat
 • Projekt
  Ombygning, Tilbygning, Indretning
 • Status
  Færdigt i 2019
 • Lokalitet
  Nordøst Fyn
 • Areal
  253 M²
 • Ydelse
  Planløsning, tegninger, materialer, interiør
 • LØSNINGEN

  ALT skal laves, renoveres og nytænkes

  Den gamle smedje skulle totalt nytænkes. Der skulle forelægges et projekt, hvor alt på ejendommen skulle renoveres, rives ned og bygges op igen.

   

  De overordnes rammer skulle på plads, der skulle være sammenhæng mellem hus, udbygninger og ikke mindst haven. De mange år med fokus alene på erhvervsbygningen gjorde, at det ikke var muligt at komme fra hus til have.
  Vi fik derfor lavet er overordnet plan for, hvilke bygninger der skulle blive, hvilke der skulle rives ned og hvor der skulle opføres nye.

   

  Herefter var interiørløsningerne i fokus. Vi fik skabt planløsninger med lys og luft. Med kig gennem huset. Fik nedlagt alle små rum og skabt store lyse sammenhænge. Moderne stuer, køkkenalrum, værelser med højt til loftet og to moderne badeværelser.

   

  Under hele processen var der fokus på valg af materialer, sammenhængende materialer – på de forskellige etager – og i de forskellige bygninger.

   

   

  Testimonial

  At købe en så gammel ejendom, hvor alt – ALT – skal laves, kræver et stort overblik. Det kræver, at man kan visualisere, hvordan det endelige resultat kommer til at fremstå.

   

  Line Møller har overblikket, hun leverer en rådgivning, der gør det helt klart i hvilken retning man skal gå og hvilke mål man skal nå.
  Vi kom igennem takket været det overblik, den rådgivning og de helt rigtige ideer fra starten af projektet.

   

  Stefan Grønholdt